Wijnkaart

Elsace:
Trimbach Pinot Blanc € 22,50 Trimbach Pinot Blanc is volledig op dronk, fruitig, droog en met een aangename complexiteit waarin veel te ontdekken valt. Een wijn voor alle gelegenheden: tijdens een aangeklede lunch, bij een hapje tussendoor, bij gerechten met wit vlees of als aperitief.

Trimbach Riesling € 32,50  
Trimbach noemt de Riesling de ‘Koning der druiven’. Meer dan andere wijnen toont deze Riesling ook, waar Trimbach voor staat: die unieke, droge, bloemige, fruitige stijl, waarin het adagio ‘fruit and terroir’ te ontwaren is. 

Trimbach Gewurztraminer € 35,-
De Gewürztraminer van Trimbach is een smetteloos droge afdronk. In een wijn die verder alleen puur (maar rijp, rijk exotisch) fruit zoals lychee en orange, en terroir bevat. Kostelijk, verleidelijk parfum; mag best enkele jaren oud gedronken worden.

Trimbach Pinot Gris Réserve € 37,50 In de visie van Trimbach is de Pinot Gris een nobele druif. Het mooie van deze wijn is de volle kruidige smaak, de wat rokerige ondertonen, en de droge, maar bloemige smaak. 

Saint Veran, Joseph Drouhin € 34,50
Qua stijl lijkt deze wijn op een Pouilly-Fuissé, met z’n groene weerschijn en zijn fruitige, bloemige neus. Deze wijn moet u jong drinken, al vanaf drie maanden na botteling. Maar na 2 jaar op fles is-ie af! ’n Perfecte wijn voor bij vlees- en vis buffets, oesters en mosselen.

Pouilly-Fuissé,                              € 40,-
De heuvels in de Mâconnais (in het noorden van de Bourgogne) vormen een heuvelrug met een excellente oriëntatie op de zon. Daarna volgt een rijping op roestvrijstalen tanks voor een optimale frisheid. In deze wijn proeft u met nadruk de sedimentaire, mineraalrijke bodem: prachtig!

Chablis                                     € 36,50
Zeer aromatische wijn, met een erg goede balans tussen kracht en elegantie. Perfecte begeleider van kreeft, oesters, mosselen, tarbot en andere delicate witvis.
Mersault, Joseph Drouhin   € 79,50
De bodem is droog, arm en perfect geschikt voor Chardonnay. Drouhin is zuinig met nieuw hout. Nooit mag hout het fruit domineren. 

Fleurie, Drouhin € 32,00 Fleurie is een van de tien ‘Cru de Beaujolais’, en zeker de bekendste. Zoals voor alle Beaujolais wordt ook hier de Gamaydruif gebruikt. Fleurie is de meest charmante, meest aansprekende Cru. De verleidelijke aroma’s van bloemen, en de intense smaak van rode bessen in vele schakeringen maken dit een onvergetelijke wijn.

Rully, Drouhin  € 34,50
Rully is bekend om haar witte, en rode wijn. Joseph Drouhin heeft altijd ‘iets’ gehad met Rully, ook al hebben zij geen wijngaarden ter plaatse. Men koopt druiven in en vinifieert die in de oude kelders onder Beaune. De fermentatie start op natuurlijke wijze, en vindt plaats in open vaten. De jonge wijn rijpt in eiken fusten (deels nieuw hout) gedurende 16 maanden

Menetou-Salon, Isabelled et Pierre Clément           € 32,50
Dit is echt sauvignon, vooral door het fruit : geurig, peer en kruisbessen, open en bloemig, met een zachte smaak, fris en open, romig en aromatisch, mooi in balans, geen overdreven zuren.

Sancerre La Croix du Roy, Lucien Crochet            € 34.50
Wijnmaker Lucien Crochet staat bekend om zijn hi-tech oriëntatie. De werkwijze is extreem clean, alle-variabelen-onder-controle, en dat is proefbaar in deze uitstekende Sancerre onder het label La Croix du Roye. Klassieker op z’n best: mooie zachte zuren, fruit en mineralen.


Pouilly Fumé les Charmes, J.C . Chatelain                         € 37,-
Mooie, klassieke gastronomische witte wijn, gemaakt van de Sauvignondruif. Heldere, sprankelende, bleekgele kleur. Het is een kruidige, geparfumeerde wijn, die zijn smaak van ‘vuursteen’ ontleent aan de typische bodemgesteldheid ter plaatse: de wijnstokken lijken te groeien op een bed van grote vuurstenen en kiezels, en halen veel minerale sedimenten uit de bodem. Prachtig! De Pouilly-Fumé ‘Les Charmes’ van Jean-Claude Chatelain heeft een levendig parfum met fruit en specerijen. De wijn is goed gerijpt, clean en mineraalrijk; zinderende lange afdronk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Wijn_Rose_1_1.jpg