Kreeft Homard Lobster

Gekookte kreeft ontleden. Wanneer je een kreeft hebt gekookt en je het vlees eruit wilt halen, moet je als volgt te werk gaan.

Geschikte vissoorten
Europese en Canadese kreeft, langoest

  1. Leg de kreeft op de snijplank en knip het elastiek van de scharen.
  • Zet het mes iets achter de ogen midden in de schaal. Snijd de kreeft richting de kop doormidden.
  • Draai de kreeft om. Snijd de rest van de kreeft in twee delen. Verwijder het darmkanaal met je hand of met een klein mesje.
  • Leg de helften op de plank. Haal het vlees uit de schaal.
  • Breek de scharen van het lijf.
  • Wrik met je hand het kleinste deel van de schaar los.
  • Wrik met je hand de gewrichten van de schaar los.
  • Kraak het dikste deel van de schaar met de kreeftentang. Doe dit zorgvuldig, zodat je het vlees heel uit de schaal kunt halen. Herhaal stappen 5 t/m 8 met de andere kant van de kreeft.
  • Peuter met de kreeftenhaak het vlees uit de gewrichten. De kreeft is nu klaar voor verder gebruik.

Enjoy!

AddThis Sharing Buttons